Varför pendla med elcykel?

Elcykelpendla

Många hakar på trenden att cykla till jobbet och vill du slå på stort satsar du på en elcykel i vår! På så vis kan du snabbt ta dig fram utan att ens bli svettig.

Vill du ha en hälsosam livsstil men drar dig för tanken på att komma till jobbet svettig? Nu behöver du inte oroa dig för det längre. Med hjälp av en elcykel kan du cykla i din egen takt men ändå ta dig till jobbet på nolltid. Hur då? Genom den hjälp eller assistans du får av elmotorn förstås. Vill du sedan träna benmusklerna på vägen hem kan du bara stänga av motorn och cykla ”som vanligt”.

Elcykelpendla med bra motor

Det fina med en elcykel är att du väljer själv hur mycket eller lite assistans du vill ha. Är det tungt eller stark motvind kan du öka effekten och känner du för att cykla mer på egen hand minskar du eller stänger av elmotorn. Välj en elcykel med stark och bra motor om du skall elcykelpendla, så försäkrar du dig om att du alltid får den hjälp du behöver – även i motiga uppförsbackar.

Om du cyklar långt varje dag kan det vara värt att investera i en sportigare variant som liknar vanliga mountainbikes. Då får du en mer framåtlutad sittställning och du kan njuta av att sväva fram snabbt på cykelbanor och vägar. Vill du cykla i terräng är denna modell också användbar – bara för att den är utrustad med elmotor betyder det inte att den är tråkig utan tvärtom.

Upptäck elcykelglädjen på nytt!

Många upptäcker cykeln och cykelglädjen på nytt efter att de provat en elcykel. Känslan påminner lite om att åka moped, fast cykeln är mycket lättare och dessutom slipper du både oljud och den omisskännliga lukten från oljeblandad bensin, som sätter sig i både hår och kläder. Visst finns det elmopeder, men dessa är väldigt dyra, är stöldbegärliga och kan vara bökiga att parkera.

En elcykel är som en perfekt kombination av cykel och elmoped – fast enklare att manövrera och att parkera. Har ni foajé eller lagerlokal på jobbet kan du förmodligen gömma undan cykeln där i ett hörn, så att den står i tryggt förvar. Har du riktigt flyt finns det ett eluttag i närheten och då kan du passa på att ladda batteriet medan du är på jobbet.

Har du eget kontor eller eluttag i fikarummet kan du alltid ta loss batteriet och ladda det där. Det behövs inget särskilt uttag, utan du laddar i ett vanligt, jordat vägguttag. Enklare kan det inte bli!

Hur långt kan man elcykelpendla?

Första generationens litiumbatterier var ganska opålitliga och räckvidden kunde variera kraftigt från batteri till batteri. Men mycket har hänt sedan dess och dagens batterier håller mycket hög kvalitet både vad gäller prestanda och livslängd. Vissa elcykeltillverkare utlovar en räckvidd där du kan cykla upp till 9 mil på en laddning. Detta är en teoretisk siffra och hur långt du kan cykla i verkligheten beror på många olika faktorer – som temperatur, terräng, vilken växel du har ilagd och din vikt.

De flesta elcyklar har en tydlig display på styret och kan du få ständig uppdatering om cykelns status. Hur snabbt du cyklar, vilken assistanseffekt och vilken laddningsnivå batteriet har. Om du har en avancerad datorstyrd display kan du även få hjälp att planera din rutt på bästa sätt och se hur lång körtid du har kvar innan du beräknas anlända till din destination.

No comments yet.

Lämna ett svar