Bra elcykel kit 2018

Utvecklingen av elcykeldelar och batterier går fort nu och stora producenter och ledande företag pumpar in stora summor för att effektivisera och förbättra elcykeln inför framtiden. Det innebär att även elcykel kit och andra tillbehör också utvecklas och blir bättre.

Bafang elcykel kit 2018

Bafang är ett av världens största elcykelföretag och har på senaste tiden börjat slå sig in på elcykelmarknaden med sina m500 och m600 motorer för fast installation. Men vi är ju inte intresserade av rena elcyklar utan vill bygga om våran egen cykel, och då är Bafangs bbs mittmotorer ett ytterst bra val. Vill man inte krångla till det så är ett elcykel kit från Bafang ett bra val.

Senaste modellen är bbs02b 2018 och det är förmodligen ett av världens vanligaste elcykelsystem för hemmabyggare. Det finns på 500w och 750w och man kan självklart strypa motorn så att den blir laglig på svenska vägar. 750w versionen är perfekt för lådcyklar eller mountainbikes som behöver mer kraft på ojämnt underlag eller i branta backar. För den vanlige elcykelpendlaren så räcker ett 500w kit väldigt långt. Ett bra test av Bafangs bss02 system finns här.

Dillenger elcykel kit 1000w

Ett kraftfullt elcykel kit från Australien är Dillenger 1000w elcykelkit. Det går att beställa från England och kostar ca 8500 kr vilket är ett bra pris för ett komplett kit med batteri. Motorn sitter i bakhjulet vilket är standard för 1000w hubmotorer. Motorn är ganska stor och eftersom den inte är direkt laglig i Sverige så är detta ett kit för offroad och liknande typer av vägar. Man kan ju strypa motorn och klassa den som en moped klass 2 men det känns ju inte så kul. Kontrollenheten är smart placerad bakom batteriet så elcykel kitet ser ganska stilrent ut trots motorstorleken.

Panda M-Drive elcykel kit

Från Norwich i England kommer ett elcykel kit med mittmotor. Panda M-Drive är ett elcykelkit tillverkat av Bafang bbs01 250w och med andra ord kan man få tag i detta kit på annat sätt. Många försäljare sätter sitt egna märke på elcykelmotorer och det gäller att kolla upp så man inte betalar mer än man måste. Batbike i Sverige säljer också Bafang bbs01 så vill man ha en helt laglig mittmotor så är detta kit ett mycket bra val.

BionX elcykel kit

Är man sugen på ett riktigt premium kit så är ett BionX P 250 RX bakhjulskit något att slänga ett extra öga på. Med en prislapp runt 20 000 kr så kanske det inte är ett kit för vem som helst men det är trots allt ett grymt kit. BionX går inte att köpa direkt från Sverige men e-wheels i Danmark säljer flera av BionX kits. Har men en grym cykel så är ett BionX elsystem kanske något att titta närmare på när det är dags att konvertera.

Att bygga om sin egen cykel till en elcykel är inte svårt och vill man ta en enkel väg i början så skall man titta närmare på ett elcykel kit med framhjulsdrift. Se till att ha bra verktyg och lite tålamod så kommer det att gå hur bra som helst.

No comments yet.

Lämna ett svar